Mindfulness för fokus och energi

Forskning visar att det här webbaserade kortprogrammet kan minska stress. Endast 10 minuters träning om dagen gör skillnad.

  Köp e-kursen

Kurs i mindfulness

Kursen är ett sätt att prova på ett antal korta övningar för att du skall få erfarenhet av vad mindfulness är och kan ge. Forskning visar att även kortvarig träning i mindfulness ökar förmågan att fokusera och att fatta beslut liksom att hantera stress. Arbetsminnet ökar och även förmågan att behålla känslomässig balans vid svårigheter.

Genom att rikta uppmärksamheten skapas och förstärks nya nervkretsar i hjärnan och gamla försvagas. Hjärnans formbarhet är enorm. Kraften ligger i fokus!

Hur går träningen till?

Mindfulness kan du träna på egen hand genom de självinstruerande program som vi har utvecklat. Denna kortkurs är på 2-4 veckor och du tränar 1-2 ggr per dag. Kursen hjälper dig att minska stress, öka fokus och att fylla på med energi. Du kan genomföra träningen med hjälp av din mobiltelefon, läsplatta eller dator.

Kortursen hjälper dig att:

  • Minska din stress
  • Öka fokus
  • Få mer energi
  • Sova bättre
  • Öka ditt lugn

Träningsprogrammet innehåller:

  • Sju olika Mindfulnessövningar och du får råd om träningen ett par gånger per vecka via ljudfiler.
  • Vardagsövningar som hjälper dig att omsätta din formella träning till handling i vardagen.
  • Du kan under hela programmet följa din träning på din profilsida.

Vi rekommenderar att du skriver en dagbok och välja olika intentioner med träningen.

Forskning från Umeå universitet visar att det här webbaserade kortprogrammet i mindfulness kan reducera upplevd stress, dessutom med lika stora effekter som längre mindfulnessprogram.


Din kursledare


Dr Ola Schenström
Dr Ola Schenström

Läkare sen mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness.
Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.


Vanligt förekommande frågor


När börjar och slutar kursen?
Kursen finns tillgänglig under din valda period. Du bestämmer själv när du börjar och när du slutar.
Hur länge har jag tillgång till kursen?
Din e-kurs finns tillgänglig under den tidsperiod du valt.
Vad händer om jag inte är nöjd med kursen?
Vi vill inte se dig missnöjd. Är det så att du av någon anledning vill återställa köpet, gäller följande: Returrätt 14 dagar. Pengarna tillbaka. Undantaget är köp till specifika föreläsningstillfällen/evenemang där dag, tid och plats är fastställd och tidsperioden för evenemanget är begränsad. För dessa köp gäller att bokningen/köpet är bindande och returrätten undantagen (2 kap. 11 § distansavtalslagen).

Börja träna nu!