Kom ihåg att använda ditt friskvårdsbidrag 💥

Hur går träningen till?


Tanken är att träningen sker 20 minuter om dagen 6 dagar i veckan, men du får självklart lägga upp det så att det passar dig bäst, det viktigaste är att den regelbundna träningen blir genomförd. Som ett komplement till meditationerna får du även enkla vardagsövningar som kan hjälpa dig att vara mer närvarande i vardagen.

Träningsprogrammet är upplagt i 8 steg:

 • Lämna autopiloten – känn din kropp
 • Observera din andning – träna ditt andningsankare
 • Var närvarande i andning och kroppsrörelse
 • Bara sitt – Här och Nu
 • Acceptans samt S O A S
 • Att hantera svårigheter
 • Tankar är inte fakta
 • Ta hand om dig – befäst din dagliga träning

När du sedan är klar med alla 8 stegen börjar du bara om på nytt igen. Antingen följer du samma struktur eller genomför de övningar som du behöver för just den dagen. Tips: gör ingen utvärdering förrän du gått igenom hela programmet. 

Träningsprogrammet innehåller:

 • Stress- och Mindfulnesstest som du kan välja att genomföra innan och efter programmet.
 • Mindfulnessövningar: Andrum, Andningsankare, Kroppsscanning, Medvetna rörelser, Sittande meditation.
 • Vardagsövningar som hjälper dig att träna på ett förändrat förhållningssätt till hur du utför saker i din vardag. Vardagsövningarna är till för att omsätta det du lär dig i meditationerna till olika situationer i vardagen, de hjälper dig att se och att kunna fatta mer medvetna beslut.
 • Dokumentation där du kan läsa mer om vikten av att vara medvetet närvarande.
 • Du blir exklusivt inbjuden till våra populära live-meditationer (online) en gång per månad med mig Ola Schenström.

Vi rekommenderar att du skriver dagbok och väljer en intention när du tränar.

Kom ihåg att alltid vara varsam och vänlig med dig själv, oavsett hur det går med träningen eller något annat i livet

Din kursledare


Dr Ola Schenström är läkare sedan mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness. Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.


Prova en kroppscanning med Ola här 🎧 >>

Nöjda prenumeranter säger


”Här & Nu-programmet har hjälpt mig att hantera mina ryggproblem/smärta och att få mer balans och lugn i vardagen. Jag väljer mer vad jag lägger min energi på.”

"Kombinationen av meditationer och vardagsövningar hjälper mig så mycket. Jag märker tydligt (prenumererat i två månader) hur jag redan blivit mer närvarande i vardagen. Tack!"

”Jag har länge varit upptagen med att konceptuellt förstå mindfulness, på bekostnad av praktiserandet. Nu känner jag tydligt hur all kunskap måste grundas i egna direkta erfarenheter av mindfulness.”

”Jag känner ett stort lugn efter många av övningarna och har aldrig känt mig så avspänd som när jag börjat träna mindfulness regelbundet.”

Är du senior?

Just nu får du som är Senior (65+ eller är pensionär av annat skäl) 30% rabatt på alla våra e-kurser. Det enda du behöver göra är att ange koden SENIOR30 i kassan*.

*Vid begäran behöver du kunna visa upp ett pensionsintyg.

Börja träna nu

Mindfulness hjälper dig att må bättre, öka din livskvalitet och hantera livets utmaningar på ett bättre sätt 

Frågor och svar


När börjar och slutar e-kursen?

E-kursen finns tillgänglig under hela den period du betalar för och förnyas automatiskt tills dess att du väljer att avsluta den. Du bestämmer själv när du börjar och när du slutar din prenumeration. När du är klar med alla stegen i din e-kurs rekommenderar vi att du börjar om på nytt igen och antingen följer samma struktur eller väljer de övningar per dag som passar dig bäst. Tänk på att det är den regelbundna träningen som har störst effekt på din hjärna och din hälsa.

Hur använder jag mitt friskvårdsbidrag?

Du kan enkelt använda ditt friskvårdsbidrag hos oss. Du köper bara din prenumeration och skriver därefter ut och lämnar ditt kvitto direkt till arbetsgivaren, senast vid årsskiftet. Däremot, om din arbetsgivare samarbetar med Benify, Wellnet eller ePassi så går du via dem för att använda ditt friskvårdsbidrag.

Hur blir en övning markerad som "klar"?

Efter varje genomförd övning så rekommenderar vi dig att trycka på pilen längst upp till höger för att gå vidare till nästa övning. Då markeras automatiskt övningen som klar.

Vad händer om jag inte är nöjd med e-kursen?

Vi vill inte se dig missnöjd. Är det så att du av någon anledning vill återställa köpet, gäller följande: Returrätt 14 dagar. Pengarna tillbaka. Undantaget är köp till specifika föreläsningstillfällen/evenemang där dag, tid och plats är fastställd och tidsperioden för evenemanget är begränsad. För dessa köp gäller att bokningen/köpet är bindande och returrätten undantagen (2 kap. 11 § distansavtalslagen).

Hur avslutar jag min prenumeration?

Du avslutar själv din prenumeration, via länken i menyn.

Hur hittar jag dokument som hör till e-kursen?

Du hittar de dokument som hör till kursen under "Steg Introduktion" - "Modul Välkommen". Du behöver scrolla ner så ligger alla dokumenten i följd som PDF:er längre ner på sidan. Tips: Skriv gärna ut dem innan du börjar för att underlätta din träning.

Hur gör jag om jag fortfarande har en fråga jag inte fått svar på?

Vi har sammanställt fler F&Q på vår hemsida här. Om du inte hittar svaret där heller kan du kontakta oss direkt så svarar vi så snart vi kan (vi har för tillfället begränsade resurser men gör så gott vi kan för att återkoppla så fort som möjligt).