Kom ihåg att använda ditt friskvårdsbidrag 💥

Regelbunden träning i mindfulnes och medveten närvaro bidrar också till goda relationer, minskar konflikter och ökar välmående, på individ- grupp- och organisationsnivå. Mindfulness tillför därför såväl individen som arbetsplats/organisation ett stort värde och har också positiva effekter på hjärnans sätt att arbeta. Det påverkar också fysisk och psykisk hälsa positivt på en mängd sätt visar senare års forskning.

Med träning lär du dig att bli medveten om tankar och känslor och hur du kan hantera dem. Du blir mindre reaktiv och fastnar inte lika lätt i tankar eller tankemönster. Du blir flexiblare, ser dina val och fattar klokare beslut. Du fokuserar bättre, blir mer kreativ och lär dig och minns bättre.

Hur går träningen till?

Det här träningsprogrammet innehåller övningar som är ca 10 minuter långa. Du får bäst resultat när du tränar ca en gång per dag fem dagar i veckan till programmets slut. Du kan självklart lägga upp din träning som det passar dig bäst. Det viktigaste är att den regelbundna träningen blir genomförd, det är nämligen den som har störst effekt på din hjärna och din hälsa.

Som ett komplement till meditationerna får du även enkla vardagsövningar som kan hjälpa dig att vara mer närvarande i vardagen.

När du sedan är klar med alla stegen börjar du bara om på nytt igen. Antingen följer du samma struktur eller genomför de övningar som du behöver för just den dagen.

Regelbunden träning i mindfulness kan på lång sikt hjälpa dig att:

💆‍♀️ Minska din stress

💤 Sova bättre

🤯 Minska ångest och oro

🔍 Göra det lättare att fokusera

❤️‍🩹 Återhämta dig snabbare

⚖️ Bättre balansera egna behov mot andras

🫶 Minska negativa tankar

🌀 Bli mer flexibel

🆗 Kunna möta motgångar

Det skall inte vara på något särskilt sätt när vi tränar mindfulness. Det är som det är från gång till gång. Du skall inte prestera något, uppnå något eller förändra något när du gör övningarna. Se i stället vad du upptäcker.
E-kursen innehåller:

Stresstest och mindfulnesstest som du kan välja att genomföra innan och efter programmet

Korta introduktioner till varje steg om innehåll och förhållningssättet

Korta råd i mitten på varje steg med förtydligande information

Mindfulnessövningar: Koppsscanning, andningsankare, medvetna rörelser, sittande meditation

Vardagsövningar som bidrar till att mindfulness integreras i ditt dagliga liv

Live-meditationer: Du blir exklusivt inbjuden till våra populära live-meditationer (online) en gång per månad med mig Ola Schenström.


 Är du anställd eller arbetsgivare?

Du som anställd kan självklart köpa en prenumeration till dig själv och träna på egen hand. Du visste väl om att du då kan använda ditt friskvårdsbidrag för att finansiera köpet? Är du däremot arbetsgivare och vill öka välmåendet på din arbetsplats rekommenderar vi att du köper en e-kurs till alla i ditt team. Lägg antal träningsprogram i varukorgen och ange därefter alla mailadresser i ‘beställningsanteckningar’ så tilldelar vi alla e-kursen och skickar ut instruktion till alla angivna mailadresser om hur de börjar träna.

För att alla ska komma igång med träningen brukar även våra föreläsningar vara ett fint komplement till e-kursen. Här får du en ökad förståelse och kunskap om vad mindfulness är och vad den kan bidra med. Läs mer om föreläsningen här >>

Kom ihåg att alltid vara varsam och vänlig med dig själv, oavsett hur det går med träningen eller med något annat i livet ♡

Dr Ola Schenström är läkare sedan mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness. Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Din kursledare


Dr Ola Schenström är läkare sedan mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness. Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Prova en kroppscanning med Ola här 🎧 >>

Nöjda prenumeranter säger


”För mig är mindfulnessträningen – och då framförallt meditationen – svaret på mitt sökande efter “energipåfyllning” och ett fantastiskt redskap att med hälsan och välbefinnandet i behåll kunna fungera och delta i dagens ganska pressade samhälle.”


”Jag har länge varit upptagen med att konceptuellt förstå mindfulness, på bekostnad av praktiserandet. Nu känner jag tydligt hur all kunskap måste grundas i egna direkta erfarenheter av mindfulness.”


”Jag känner ett stort lugn efter många av övningarna och har aldrig känt mig så avspänd som när jag börjat träna mindfulness regelbundet.”

Träning i mindfulness lär dig att bli medveten om tankar och känslor och hur du kan hantera dem

Frågor och svar


När börjar och slutar e-kursen?

E-kursen finns tillgänglig under hela den period du betalar för och förnyas automatiskt tills dess att du väljer att avsluta den. Du bestämmer själv när du börjar och när du slutar din prenumeration. När du är klar med alla stegen i din e-kurs rekommenderar vi att du börjar om på nytt igen och antingen följer samma struktur eller väljer de övningar per dag som passar dig bäst. Tänk på att det är den regelbundna träningen som har störst effekt på din hjärna och din hälsa.

Hur använder jag mitt friskvårdsbidrag?

Du kan enkelt använda ditt friskvårdsbidrag hos oss. Du köper bara din prenumeration och skriver därefter ut och lämnar ditt kvitto direkt till arbetsgivaren, senast vid årsskiftet. Däremot, om din arbetsgivare samarbetar med Benify, Wellnet eller ePassi så går du via dem för att använda ditt friskvårdsbidrag.

Hur blir en övning markerad som "klar"?

Efter varje genomförd övning så rekommenderar vi dig att trycka på pilen längst upp till höger för att gå vidare till nästa övning. Då markeras automatiskt övningen som klar.

Vad händer om jag inte är nöjd med e-kursen?

Vi vill inte se dig missnöjd. Är det så att du av någon anledning vill återställa köpet, gäller följande: Returrätt 14 dagar. Pengarna tillbaka. Undantaget är köp till specifika föreläsningstillfällen/evenemang där dag, tid och plats är fastställd och tidsperioden för evenemanget är begränsad. För dessa köp gäller att bokningen/köpet är bindande och returrätten undantagen (2 kap. 11 § distansavtalslagen).

Hur avslutar jag min prenumeration?

Du avslutar själv din prenumeration, via länken i menyn.

Hur hittar jag dokument som hör till e-kursen?

Du hittar de dokument som hör till kursen under "Steg Introduktion" - "Modul Dokument". Du behöver scrolla ner så ligger alla dokumenten i följd som PDF:er längre ner på sidan. Tips: Skriv gärna ut dem innan du börjar för att underlätta din träning.

Hur gör jag om jag fortfarande har en fråga jag inte fått svar på?

Vi har sammanställt fler F&Q på vår hemsida här. Om du inte hittar svaret där heller kan du kontakta oss direkt så svarar vi så snart vi kan (vi har för tillfället begränsade resurser men gör så gott vi kan för att återkoppla så fort som möjligt).