Kom ihåg att använda ditt friskvårdsbidrag 💥

Hur går träningen till?


Mindfulness på arbetsplatsen är en noggrant framtagen e-kurs som är anpassat efter arbetslivet som är uppdelat i 8 steg/veckor. Tanken är att träningen ska ske 10 minuter/dag, 5 dagar i veckan, men självklart anpassar du det så att det passar så bra som möjligt in i ditt liv. Det viktigaste är att den regelbundna träningen blir genomförd, det är nämligen den som har störst effekt på din hjärna och din hälsa. Tips: gör ingen utvärdering förrän du gått igenom hela programmet.

När du sedan är klar med alla 8 stegen börjar du bara om på nytt igen. Antingen följer du samma struktur eller genomför de övningar som du behöver för just den dagen.

Träningsprogrammet innehåller:

  • Stresstest och mindfulnesstest som du kan välja att genomföra innan och efter programmet
  • Korta introduktioner till varje steg om innehåll och förhållningssättet
  • Korta råd i mitten på varje steg med förtydligande information
  • Mindfulnessövningar: Koppsscanning, andningsankare, medvetna rörelser, sittande meditation
  • Vardagsövningar som bidrar till att mindfulness integreras i ditt dagliga liv
  • Du blir exklusivt inbjuden till våra populära live-meditationer (online) en gång per månad med mig Ola Schenström.

Är du anställd eller arbetsgivare?

Du som anställd kan självklart köpa en prenumeration till dig själv och träna på egen hand. Du visste väl om att du då kan använda ditt friskvårdsbidrag för att finansiera köpet?

Är du däremot arbetsgivare och vill öka välmåendet på din arbetsplats rekommenderar vi att du överraskar dina anställda och köper en årsprenumeration till var och en i ditt team. För att alla ska komma igång med träningen brukar även våra föreläsningar vara ett fint komplement till e-kursen. Här får du en ökad förståelse och kunskap om vad mindfulness är och vad den kan bidra med. Läs mer om föreläsningen här >>


Vi rekommenderar att du skriver dagbok och väljer en intention varje gång du tränar.

Kom ihåg att alltid vara varsam och vänlig med dig själv, oavsett hur det går med träningen eller med något annat i livet ♡

Dr Ola Schenström är läkare sedan mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness. Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Din kursledare


Dr Ola Schenström är läkare sedan mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness. Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Prova en kroppscanning med Ola här 🎧 >>

Nöjda prenumeranter säger


”För mig är mindfulnessträningen – och då framförallt meditationen – svaret på mitt sökande efter “energipåfyllning” och ett fantastiskt redskap att med hälsan och välbefinnandet i behåll kunna fungera och delta i dagens ganska pressade samhälle.”


”Jag har länge varit upptagen med att konceptuellt förstå mindfulness, på bekostnad av praktiserandet. Nu känner jag tydligt hur all kunskap måste grundas i egna direkta erfarenheter av mindfulness.”


”Jag känner ett stort lugn efter många av övningarna och har aldrig känt mig så avspänd som när jag börjat träna mindfulness regelbundet.”

Köp e-kursen nu


Träning i mindfulness lär dig att bli medveten om tankar och känslor och hur du kan hantera dem

Frågor och svar


När börjar och slutar e-kursen?

E-kursen finns tillgänglig under hela den period du betalar för och förnyas automatiskt tills dess att du väljer att avsluta den. Du bestämmer själv när du börjar och när du slutar din prenumeration. När du är klar med alla stegen i din e-kurs rekommenderar vi att du börjar om på nytt igen och antingen följer samma struktur eller väljer de övningar per dag som passar dig bäst. Tänk på att det är den regelbundna träningen som har störst effekt på din hjärna och din hälsa.

Hur använder jag mitt friskvårdsbidrag?

Du kan enkelt använda ditt friskvårdsbidrag hos oss. Du köper bara din prenumeration och skriver därefter ut och lämnar ditt kvitto direkt till arbetsgivaren, senast vid årsskiftet. Däremot, om din arbetsgivare samarbetar med Benify, Wellnet eller ePassi så går du via dem för att använda ditt friskvårdsbidrag.

Vad händer om jag inte är nöjd med e-kursen?

Vi vill inte se dig missnöjd. Är det så att du av någon anledning vill återställa köpet, gäller följande: Returrätt 14 dagar. Pengarna tillbaka. Undantaget är köp till specifika föreläsningstillfällen/evenemang där dag, tid och plats är fastställd och tidsperioden för evenemanget är begränsad. För dessa köp gäller att bokningen/köpet är bindande och returrätten undantagen (2 kap. 11 § distansavtalslagen).

Hur avslutar jag min prenumeration?

Du avslutar själv din prenumeration, via länken i menyn.

Hur hittar jag dokument som hör till e-kursen?

Du hittar de dokument som hör till kursen under "Steg Introduktion" - "Modul Välkommen". Du behöver scrolla ner så ligger alla dokumenten i följd som PDF:er längre ner på sidan. Tips: Skriv gärna ut dem innan du börjar för att underlätta din träning.

Hur gör jag om jag fortfarande har en fråga jag inte fått svar på?

Vi har sammanställt fler F&Q på vår hemsida här. Om du inte hittar svaret där heller kan du kontakta oss direkt så svarar vi så snart vi kan (vi har för tillfället begränsade resurser men gör så gott vi kan för att återkoppla så fort som möjligt).