Kom ihåg att använda ditt friskvårdsbidrag 💥

Att vara varsam och vänlig

Träning i mindfulness kan hjälpa dig att känna att du har mera kontroll över ditt liv i stället för att känna dig som ett offer för omständigheterna. Den hjälper dig också att föra in mera glädje och vänlighet i dina upplevelser.

För alla som lever med olika slags hälsoproblem är det lätt att fångas i en inre kamp mot våra omständigheter, vilket naturligtvis tar på krafterna. Eller också kanske vi bara flyter med och har en vag känsla av hopplöshet och uppgivenhet och känner oss allmänt överväldigade. Allt detta är helt förståeligt, men vi kan övervinna sådana här tendenser med hjälp av att träna mindfulness och medveten närvaro.

Vidyamala Burch och Breathworks

Denna e-kurs är utvecklad tillsammans med Vidyamala Burch och teamet på Breathworks i England. Vidyamala har mer än 35 års erfarenhet av Mindfulnessträning. Det område som Vidyamala främst är intresserad av och fördjupat sig i är att tillämpa mindfulness inom hälsans område, utifrån sin upplevelse av att leva med kronisk smärta på grund av skador på ryggraden som hon ådrog sig som ung kvinna.

Nu undervisar Vidyamala internationellt med utgångspunkt i sina erfarenheter både av mindfulness och av att leva med smärta och funktionsnedsättning.

Hur går träningen till?


Det enda du behöver göra är att ta en paus i ca 10 minuter två gånger om dagen, 6 dagar i veckan i 8 veckor. Men du lägger självklart upp det så att det passar ditt liv på bästa sätt.

Du kommer att bli vägledd genom en serie övningar och meditationer. Du kommer också att få en serie med ”övningar för medveten närvaro i ditt dagliga liv” att göra varje dag. Det är enkla övningar som hjälper dig att hantera din energi och uthållighet med större balans och lätthet och att vara mera vaken och närvarande i allt det som händer i ditt dagliga liv.

När du sedan är klar med alla 8 stegen börjar du bara om på nytt igen. Antingen följer du samma struktur eller genomför de övningar som du behöver för just den dagen.


Börja träna nu


Börja träna redan idag och få 14 dagar gratis för att sedan betala 50kr/månad. Vill du istället få obegränsad tillgång och kunna träna i flera år och enbart betala en gång kan du välja att betala 1200kr direkt, utan gratis provperiod.

Välj prenumeration nedan 👇🏻

Regelbunden träning i mindfulness kan på lång sikt hjälpa dig att:

💆‍♀️ Minska din stress

💤 Sova bättre

🤯 Minska ångest och oro

🔍 Göra det lättare att fokusera

❤️‍🩹 Minska din smärta

⚖️ Bättre balansera egna behov mot andras

🫶 Minska negativa tankar

🌀 Bli mer flexibel

🆗 Kunna möta motgångar

Läs mer om forskningen här >>

Det skall inte vara på något särskilt sätt när vi tränar mindfulness. Det är som det är från gång till gång. Du skall inte prestera något, uppnå något eller förändra något när du gör övningarna. Se i stället vad du upptäcker.

E-kursen innehåller:

Stresstest och Mindfulnesstest som du kan välja att genomföra innan och efter programmet.

Dokumentation: Programmet innehåller också en uppsättning dokument som hjälper dig till mer kunskap kring dig själv och din sjukdom/smärta.

Mindfulnessövningar: Kroppsscanning, Andningsankare, Medvetna rörelser, Vänlighet strömmar in, Välbehagets skatter, Vänligt förhållningssätt till dig själv, Vänligt förhållningssätt till andra.

Vardagsövningar: Medkänsla med sig själv - acceptans, Leva med möjlighet att välja.

Live-meditation: Du blir exklusivt inbjuden till våra populära live-meditationer (online) en gång per månad med mig Ola Schenström.

Kom ihåg att alltid vara varsam och vänlig med dig själv, oavsett hur det går med träningen eller med något annat i livet ♡

Dr Ola Schenström är läkare sedan mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness. Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Din kursledare


Dr Ola Schenström är läkare sedan mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness. Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Prova en kroppscanning med Ola här 🎧 >>

Nöjda prenumeranter säger


”För mig är mindfulnessträningen – och då framförallt meditationen – svaret på mitt sökande efter “energipåfyllning” och ett fantastiskt redskap att med hälsan och välbefinnandet i behåll kunna fungera och delta i dagens ganska pressade samhälle.”


”Jag har länge varit upptagen med att konceptuellt förstå mindfulness, på bekostnad av praktiserandet. Nu känner jag tydligt hur all kunskap måste grundas i egna direkta erfarenheter av mindfulness.”


”Jag känner ett stort lugn efter många av övningarna och har aldrig känt mig så avspänd som när jag börjat träna mindfulness regelbundet.”

Är du senior?

Just nu får du som är Senior (65+ eller är pensionär av annat skäl) 30% rabatt på alla våra e-kurser. Det enda du behöver göra är att ange koden SENIOR30 i kassan*.

*Vid begäran behöver du kunna visa upp ett pensionsintyg.

Mindfulness hjälper dig att känna att du har mera kontroll över ditt liv i stället för att känna dig som ett offer för omständigheterna

Frågor och svar


När börjar och slutar e-kursen?

E-kursen finns tillgänglig under hela den period du betalar för och förnyas automatiskt tills dess att du väljer att avsluta den. Du bestämmer själv när du börjar och när du slutar din prenumeration. När du är klar med alla stegen i din e-kurs rekommenderar vi att du börjar om på nytt igen och antingen följer samma struktur eller väljer de övningar per dag som passar dig bäst. Tänk på att det är den regelbundna träningen som har störst effekt på din hjärna och din hälsa.

Hur använder jag mitt friskvårdsbidrag?

Du kan enkelt använda ditt friskvårdsbidrag hos oss. Du köper bara din prenumeration och skriver därefter ut och lämnar ditt kvitto direkt till arbetsgivaren, senast vid årsskiftet. Däremot, om din arbetsgivare samarbetar med Benify, Wellnet eller ePassi så går du via dem för att använda ditt friskvårdsbidrag.

Hur blir en övning markerad som "klar"?

Efter varje genomförd övning så rekommenderar vi dig att trycka på pilen längst upp till höger för att gå vidare till nästa övning. Då markeras automatiskt övningen som klar.

Vad händer om jag inte är nöjd med e-kursen?

Vi vill inte se dig missnöjd. Är det så att du av någon anledning vill återställa köpet, gäller följande: Returrätt 14 dagar. Pengarna tillbaka. Undantaget är köp till specifika föreläsningstillfällen/evenemang där dag, tid och plats är fastställd och tidsperioden för evenemanget är begränsad. För dessa köp gäller att bokningen/köpet är bindande och returrätten undantagen (2 kap. 11 § distansavtalslagen).

Hur avslutar jag min prenumeration?

Du avslutar själv din prenumeration, via länken i menyn.

Hur hittar jag dokument som hör till e-kursen?

Du hittar de dokument som hör till kursen under "Steg Introduktion" - "Modul Dokument". Du behöver scrolla ner så ligger alla dokumenten i följd som PDF:er längre ner på sidan. Tips: Skriv gärna ut dem innan du börjar för att underlätta din träning.

Hur gör jag om jag fortfarande har en fråga jag inte fått svar på?

Vi har sammanställt fler F&Q på vår hemsida här. Om du inte hittar svaret där heller kan du kontakta oss direkt så svarar vi så snart vi kan (vi har för tillfället begränsade resurser men gör så gott vi kan för att återkoppla så fort som möjligt).