Kom ihåg att använda ditt friskvårdsbidrag 💥

Varför mindfulness?

Maria Engström, barnmorska vägleder dig genom programmet. Maria säger: ”Med detta unika program får du hjälp att bli lugn, fokuserad och mer närvarande samtidigt som du förbereder dig inför din förlossning och att bli förälder". Du kan bjuda in din partner att träna med dig. Det finns en mängd andra fördelar med träningen, så som:

Ökad tillit till din kropp

Ökad förmåga att hantera smärta

Ökad trygghet inför födandet

Ökad kontroll av din uppmärksamhet

Ökat tålamod

Ökad förmåga till medveten närvaro med ditt barn

Bättre relationer

Hur går träningen till?


Att träna mindfulness under graviditeten är ett bra sätt att förbereda sig. Vi rekommenderar att du börjar träna enligt programmet när du passerat graviditetsvecka 24.

Träningsprogrammet innehåller övningar som är ca 10 minuter långa. Du får bäst resultat när du tränar ca en gång per dag fem dagar i veckan till programmets slut. Du kan självklart lägga upp din träning som det passar dig bäst.

Som ett komplement till meditationerna får du även enkla vardagsövningar som kan hjälpa dig att vara mer närvarande i vardagen.

Kom ihåg att det skall inte vara på något särskilt sätt när vi tränar mindfulness. Det är som det är från gång till gång. Du skall inte prestera något, uppnå något eller förändra något när du gör övningarna. Se i stället vad du upptäcker. 

När du sedan är klar med alla 8 stegen kan du börja om på nytt igen om du vill. Antingen följer du samma struktur eller genomför de övningar som du behöver för just den dagen. Tips: gör ingen utvärdering förrän du gått igenom hela programmet.

Träningsprogrammet innehåller:

  • Stress- och Mindfulnesstest som du kan välja att genomföra innan och efter programmet.
  • Mindfulnessövningar: Kroppsscanning, Andningsankare, Medvetna rörelser, Vänlighet strömmar in, Välbehagets skatter, Vänligt förhållningssätt till dig själv, Vänligt förhållningssätt till andra.
  • Vardagsövningar som hjälper dig att träna på ett förändrat förhållningssätt till hur du utför saker i din vardag. Övningarna är till för att omsätta det du lär dig i meditationerna till olika situationer i vardagen, Andningen medan du rör dig, Balansen i vardagen och Hållbar rytm i ditt vardagsliv.
  • Du blir exklusivt inbjuden till våra populära live-meditationer (online) en gång per månad med mig Ola Schenström.

Vi rekommenderar att du skriver dagbok och väljer en intention när du tränar.


Börja träna nu

Börja träna redan idag och få 14 dagar gratis för att sedan betala 50kr/månad. Vill du istället få obegränsad tillgång för att kunna träna i flera år och enbart betala en gång kan du välja att betala 890kr direkt, utan gratis provperiod.

Välj prenumeration nedan 👇🏻

Kom ihåg att alltid vara varsam och vänlig med dig själv, oavsett hur det går med träningen eller något annat i livet ♡

Läkare sen mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness. Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.   Maria Engström är legitimerad barnmorska med lång erfarenhet av förlossningsvård och samtalsstöd till förlossningsrädda kvinnor. På företaget Mecora arbetar hon med bla medveten närvaro i graviditet och födande och om förberedelsens oerhört viktiga del. Hon brinner för att kvinnor ska få fantastiska förlossningsupplevelser då en svår upplevelse påverkar negativt. Förutom barnmorska så har en psykoterapiutbildning med psykodynamisk och kognitiv beteendeterapeutisk grund och en lärarutbildning i Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR.

Dina kursledare


Dr Ola Schenström är läkare sedan mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness. Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Prova en kroppscanning med Ola här 🎧 >>

Maria Engström är legitimerad barnmorska med lång erfarenhet av förlossningsvård och samtalsstöd till förlossningsrädda kvinnor. På företaget Mecora arbetar hon med bla medveten närvaro i graviditet och födande och om förberedelsens oerhört viktiga del. Hon brinner för att kvinnor ska få fantastiska förlossningsupplevelser då en svår upplevelse påverkar negativt. Förutom barnmorska så har en psykoterapiutbildning med psykodynamisk och kognitiv beteendeterapeutisk grund och en lärarutbildning i Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR.

Nöjda prenumeranter säger


”För mig är mindfulnessträningen – och då framförallt meditationen – svaret på mitt sökande efter “energipåfyllning” och ett fantastiskt redskap att med hälsan och välbefinnandet i behåll kunna fungera och delta i dagens ganska pressade samhälle.”


”Jag har länge varit upptagen med att konceptuellt förstå mindfulness, på bekostnad av praktiserandet. Nu känner jag tydligt hur all kunskap måste grundas i egna direkta erfarenheter av mindfulness.”


”Jag känner ett stort lugn efter många av övningarna och har aldrig känt mig så avspänd som när jag börjat träna mindfulness regelbundet.”

Kom ihåg att använda ditt friskvårdsbidrag 💥

Frågor och svar


När börjar och slutar e-kursen?

E-kursen finns tillgänglig under hela den period du betalar för och förnyas automatiskt tills dess att du väljer att avsluta den. Du bestämmer själv när du börjar och när du slutar din prenumeration. När du är klar med alla stegen i din e-kurs rekommenderar vi att du börjar om på nytt igen och antingen följer samma struktur eller väljer de övningar per dag som passar dig bäst. Tänk på att det är den regelbundna träningen som har störst effekt på din hjärna och din hälsa.

Hur använder jag mitt friskvårdsbidrag?

Du kan enkelt använda ditt friskvårdsbidrag hos oss. Du köper bara din prenumeration och skriver därefter ut och lämnar ditt kvitto direkt till arbetsgivaren, senast vid årsskiftet. Däremot, om din arbetsgivare samarbetar med Benify, Wellnet eller ePassi så går du via dem för att använda ditt friskvårdsbidrag.

Hur blir en övning markerad som "klar"?

Efter varje genomförd övning så rekommenderar vi dig att trycka på pilen längst upp till höger för att gå vidare till nästa övning. Då markeras automatiskt övningen som klar.

Vad händer om jag inte är nöjd med e-kursen?

Vi vill inte se dig missnöjd. Är det så att du av någon anledning vill återställa köpet, gäller följande: Returrätt 14 dagar. Pengarna tillbaka. Undantaget är köp till specifika föreläsningstillfällen/evenemang där dag, tid och plats är fastställd och tidsperioden för evenemanget är begränsad. För dessa köp gäller att bokningen/köpet är bindande och returrätten undantagen (2 kap. 11 § distansavtalslagen).

Hur avslutar jag min prenumeration?

Du avslutar själv din prenumeration, via länken i menyn.

Hur hittar jag dokument som hör till e-kursen?

Du hittar de dokument som hör till kursen under "Steg Introduktion" - "Modul Välkommen". Du behöver scrolla ner så ligger alla dokumenten i följd som PDF:er längre ner på sidan. Tips: Skriv gärna ut dem innan du börjar för att underlätta din träning.

Hur gör jag om jag fortfarande har en fråga jag inte fått svar på?

Vi har sammanställt fler F&Q på vår hemsida här. Om du inte hittar svaret där heller kan du kontakta oss direkt så svarar vi så snart vi kan (vi har för tillfället begränsade resurser men gör så gott vi kan för att återkoppla så fort som möjligt).