Mindfulness vid ångest

10 minuters träning i mindfulness om dagen räcker. I denna e-kurs lär du dig möta svårigheter i tankar och känslor med acceptans och medkänsla med dig själv.

  Köp e-kursen

Mindfulness vid ångest

Du kan i hög grad, med små doser träning, utveckla din förmåga till medveten närvaro (mindfulness). Genom träning lär du dig att möta även svårigheter och oro som du upptäcker i tankar och känslor på ett mer fördelaktigt sätt. Allt du behöver göra är att genomföra 10 minuters träning en gång om dagen. Gör ingen utvärdering förrän kursen är slut.

I stället för att tänka ”om jag blir av med min oro och ångest kommer jag leva ett tillfredsställande liv” får du till exempel lära dig att förhålla dig så här. ”om jag lär mig acceptera min oro och ångest kommer jag så småningom lära mig att leva med den och därmed få ett tillfredsställande liv”.

I den här e-kursen tränar du din hjärna och lär du dig att möta och acceptera oro och ångest med acceptans, tålamod och medkänsla vilket skapar god förutsättningen för att kunna hantera svårigheter i livet mer effektivt. Svensk forskning visar att det här programmet fungerar mot ångest genom bara cirka 10 minuters träning per dag.
Du övar upp din förmåga till att göra medvetna val och att kunna svara an på eller släppa taget om situationer och händelser.

Hur går träningen till?

Mindfulness kan du träna på egen hand genom detta självinstruerande program. Mindfulness vid ångest är ett program som innehåller 8 steg (veckor). Du kan genomföra träningen med hjälp av din mobiltelefon, läsplatta eller dator.
Träningen sker 1 x 10 min/dag.

Träningsprogrammet innehåller:

  • Stress- och Mindfulnesstest som du kan välja att genomföra innan och efter programmet.
  • Mindfulnessövningar:
    Kroppsscanning, Andningsankare, Medvetna rörelser, Sittande meditation.
  • Vardagsövningar där du övar på att förhålla dig mindfullt i olika vardagliga situationer. Vardagsövningarna är till för att omsätta det du lär dig i meditationerna ditt vardagliga liv. Öka din koncentration, hantera tankebruset, töja lite på gränserna och uppleva dina olika sinnen.
  • Dokumentation där du kan läsa mer om ångest och få fler vardagsövningar.
Vi rekommenderar att du skriver dagbok och väljer en intention när du tränar.


Din kursledare


Dr Ola Schenström
Dr Ola Schenström

Läkare sen mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness.
Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.


Vanligt förekommande frågor


När börjar och slutar kursen?
Kursen finns tillgänglig under din valda period. Det är en onlinekurs du själv bestämmer takten på när du börjar och slutar.
Hur länge har jag tillgång till kursen?
Din e-kurs finns tillgänglig under den tidsperiod du valt.
Vad händer om jag inte är nöjd med kursen?
Vi vill inte se dig missnöjd. Är det så att du av någon anledning vill återställa köpet, gäller följande: Returrätt 14 dagar. Pengarna tillbaka. Undantaget är köp till specifika föreläsningstillfällen/evenemang där dag, tid och plats är fastställd och tidsperioden för evenemanget är begränsad. För dessa köp gäller att bokningen/köpet är bindande och returrätten undantagen (2 kap. 11 § distansavtalslagen).

Börja träna nu!