Mindfulness för nybörjare

För dig som har ont om tid men är nyfiken på vad mindfulness är, vill minska din stress och öka din livskvalitet.

  Köp e-kursen

E-kursen Mindfulness för nybörjare är gjord för dig som är nyfiken på vad mindfulness är och kan ge. Kursen är uppdelad i två delar.

Ett första avsnitt handlar om olika aspekter på mindfulness och vad som sker i hjärnan och ett andra avsnitt med olika korta övningar på 5-10 minuter.

Med hjälp av övningarna kan du lära dig att:

- minska stress och oro

- öka din motståndskraft och återhämtningsförmåga

- må och fungera bättre

- glädjas mer åt det som är gott i livet

- hantera svårigheter och öka din livskvalitet

Prova får du se vad korta övningar kan göra för skillnad i ditt liv.

För dig som redan tränar mindfulness enligt Här&Nu-programmet kan de korta övningarna användas för att förstärka och bibehålla dina färdigheter.

I den första delen får du information om vad mindfulness och meditation är, olika områden som mindfulness kan användas på, vad som sker i kropp och hjärna vid övning och om viktiga attityder vid träning.

Andra delen, övningsdelen, består av sju korta, enkla meditationer som du till exempel kan göra vid en paus på jobbet eller hemma. Upprepa gärna övningarna, då får du störst effekt.

Del 1
1. Introduktion
2. Samhället nu och då
3. Må bra
4. Stress och svårigheter
5. I hjärnan
6. I medicinen
7. Om meditation
8. Sju attityder
9. Avslutande ord

Del 2

1. Introduktion
2. Andningsövning
3. Känn din kropp
4. Stående meditation
5. Gående meditation
6. Sittande meditation
7. Sittande yoga
8. Kärleksfull vänlighet


Din kursledare


Dr Ola Schenström
Dr Ola Schenström

Läkare sen mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness.
Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.


Vanligt förekommande frågor


När börjar och slutar kursen?
Kursen finns tillgänglig under din valda period. Det är en onlinekurs du själv bestämmer takten på när du börjar och slutar.
Hur länge har jag tillgång till kursen?
Din e-kurs finns tillgänglig under den tidsperiod du valt.
Vad händer om jag inte är nöjd med kursen?
Vi vill inte se dig missnöjd. Är det så att du av någon anledning vill återställa köpet, gäller följande: Returrätt 14 dagar. Pengarna tillbaka. Undantaget är köp till specifika föreläsningstillfällen/evenemang där dag, tid och plats är fastställd och tidsperioden för evenemanget är begränsad. För dessa köp gäller att bokningen/köpet är bindande och returrätten undantagen (2 kap. 11 § distansavtalslagen).

Börja träna nu!