Kom ihåg att använda ditt friskvårdsbidrag 💥

Hur går träningen till?


Denna e-kursen är uppdelad i två delar:

I den första delen lär du dig om vad mindfulness och meditation är, olika områden som mindfulness kan användas på, vad som sker i kropp och hjärna vid övning och om viktiga attityder vid träning.

Innehåll:

1. Introduktion

2. Samhället nu och då

3. Må bra

4. Stress och svårigheter

5. I hjärnan

6. I medicinen

7. Om meditation

8. Sju attityder

9. Avslutande ord

Den andra delen består av sju korta (5-10 minuter), enkla meditationer som du till exempel kan göra vid en paus på jobbet eller hemma. Upprepa gärna övningarna regelbundet, då får du störst effekt.

Innehåll:

1. Introduktion

2. Andningsövning

3. Känn din kropp

4. Stående meditation

5. Gående meditation

6. Sittande meditation

7. Sittande yoga

8. Kärleksfull vänlighet

När du sedan är klar med alla 8 stegen börjar du bara om på nytt igen. Antingen följer du samma struktur eller genomför de övningar som du behöver för just den dagen.

Med hjälp av övningarna kan du lära dig att:

- minska stress och oro

- öka din motståndskraft och återhämtningsförmåga

- må och fungera bättre

- glädjas mer åt det som är gott i livet

- hantera svårigheter och öka din livskvalitet

Visste du att alla som tränar med någon av våra e-kurser blir exklusivt inbjuden till våra populära live-meditationer med mig Ola Schenström? De sker helt online via zoom och vi träffas en gång per månad. Där får du även svar på alla dina frågor kring din träning.

Prova får du se vad korta övningar kan göra för skillnad i ditt liv och utvärdera inte förrän du genomfört hela programmet. För dig som redan tränar mindfulness enligt Här&Nu-programmet kan dessa korta övningarna användas för att förstärka och bibehålla dina färdigheter.

Vi rekommenderar att du skriver dagbok och väljer en intention när du tränar.

Kom ihåg att alltid vara varsam och vänlig med dig själv, oavsett hur det går med träningen eller något annat i livet

Din kursledare


Dr Ola Schenström är läkare sedan mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness. Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Prova en kroppscanning med Ola här 🎧 >>

Nöjda prenumeranter säger


”För mig är mindfulnessträningen – och då framförallt meditationen – svaret på mitt sökande efter “energipåfyllning” och ett fantastiskt redskap att med hälsan och välbefinnandet i behåll kunna fungera och delta i dagens ganska pressade samhälle.”


”Jag har länge varit upptagen med att konceptuellt förstå mindfulness, på bekostnad av praktiserandet. Nu känner jag tydligt hur all kunskap måste grundas i egna direkta erfarenheter av mindfulness.”


”Jag känner ett stort lugn efter många av övningarna och har aldrig känt mig så avspänd som när jag börjat träna mindfulness regelbundet.”

Är du senior?

Just nu får du som är Senior (65+ eller är pensionär av annat skäl) 30% rabatt på alla våra e-kurser. Det enda du behöver göra är att ange koden SENIOR30 i kassan*.

*Vid begäran behöver du kunna visa upp ett pensionsintyg.

Börja träna nu

Kom ihåg att använda ditt friskvårdsbidrag 💥

Frågor och svar


När börjar och slutar e-kursen?

E-kursen finns tillgänglig under hela den period du betalar för och förnyas automatiskt tills dess att du väljer att avsluta den. Du bestämmer själv när du börjar och när du slutar din prenumeration. När du är klar med alla stegen i din e-kurs rekommenderar vi att du börjar om på nytt igen och antingen följer samma struktur eller väljer de övningar per dag som passar dig bäst. Tänk på att det är den regelbundna träningen som har störst effekt på din hjärna och din hälsa.

Hur använder jag mitt friskvårdsbidrag?

Du kan enkelt använda ditt friskvårdsbidrag hos oss. Du köper bara din prenumeration och skriver därefter ut och lämnar ditt kvitto direkt till arbetsgivaren, senast vid årsskiftet. Däremot, om din arbetsgivare samarbetar med Benify, Wellnet eller ePassi så går du via dem för att använda ditt friskvårdsbidrag.

Hur blir en övning markerad som "klar"?

Efter varje genomförd övning så rekommenderar vi dig att trycka på pilen längst upp till höger för att gå vidare till nästa övning. Då markeras automatiskt övningen som klar.

Vad händer om jag inte är nöjd med e-kursen?

Vi vill inte se dig missnöjd. Är det så att du av någon anledning vill återställa köpet, gäller följande: Returrätt 14 dagar. Pengarna tillbaka. Undantaget är köp till specifika föreläsningstillfällen/evenemang där dag, tid och plats är fastställd och tidsperioden för evenemanget är begränsad. För dessa köp gäller att bokningen/köpet är bindande och returrätten undantagen (2 kap. 11 § distansavtalslagen).

Hur avslutar jag min prenumeration?

Du avslutar själv din prenumeration, via länken i menyn.

Hur hittar jag dokument som hör till e-kursen?

Du hittar de dokument som hör till kursen under "Steg Introduktion" - "Modul Välkommen". Du behöver scrolla ner så ligger alla dokumenten i följd som PDF:er längre ner på sidan. Tips: Skriv gärna ut dem innan du börjar för att underlätta din träning.

Hur gör jag om jag fortfarande har en fråga jag inte fått svar på?

Vi har sammanställt fler F&Q på vår hemsida här. Om du inte hittar svaret där heller kan du kontakta oss direkt så svarar vi så snart vi kan (vi har för tillfället begränsade resurser men gör så gott vi kan för att återkoppla så fort som möjligt).