Mindfulnessövningar för ungdomar (Mp3)

Genom att ungdomar tidigt ges möjlighet att träna mindfulness, får de verktyg för livet att möta en allt mer stressfylld och ständigt föränderlig omvärld.

Mp3-filerna är nedladdningsprodukter som bör laddas ner till din dator och ska inte lyssnas till direkt från Mina Sidor. De kan även föras över till exempelvis din smartphone. Tillvägagångssätt för att göra detta, skiljer sig åt beroende på vilken dator/telefon och modell du har. Vi har inte någon support för detta, utan hänvisar de frågorna till it-leverantör eller någon it-support från det företag du köpt programvaran, datorn, telefonen eller surfplattan, så kan de hjälpa dig med detta. Det finns också bra tutorials på nätet om du söker där.

Mindfulness ger tonåringen verktyg att möta livet med alla dess utmaningar. Naturligtvis kan även vuxna ha glädje och nytta av övningarna.

Mindfulnessövningar för ungdomar är en cd (i nedladdningsbart mp3-format) som innehåller guidade mindfulnessövningar som är anpassade för tonåringar.

Genom enkla övningar kan man lära sig att vara mer medveten om sin tillvaro, lära sig rikta sin uppmärksamhet.

Skivan kan användas bland annat för att:

  • Förbättra koncentrationsförmågan
  • Minska stress och oro
  • Lära sig att hantera känslor
  • Sova bättre
  • Få ett redskap för att bättre kunna möta svårigheter av olika slag
  • Förbättra självkänslan

Skivan är framtagen i samarbete mellan Mindfulnesscenter och Peter Fowelin, författare till boken ”Mindfulness i klassrummet” (Dana förlag). Övningarna är inlästa av Peter Fowelin och Maritha Nordström.


Din kursledare


Peter Fowelin
Peter Fowelin

Peter Fowelin är organisationskonsult och författare med tjänster inom ledarskap, skolförbättring och mindfulness samt även som coach och handledare.


Börja träna nu!