Kroppsscanning (Mp3)

Ett utmärkt verktyg för vila, återhämtning och som hjälp med bland annat sömnsvårigheter. Tre kroppsscanningsövningar på ca 10, 20 och 45 min.

Ljudfilerna (Mp3) är nedladdningsprodukter som laddas ner till din dator eller mobil och spelas därefter upp. De kan inte lyssnas till direkt från Mina Sidor. Tillvägagångssätt för att göra detta skiljer sig åt beroende på vilken dator/telefon och modell du har. Vi har inte någon support för detta utan hänvisar till it-supporten från det företag du köpt datorn, telefonen eller surfplattan. Det finns också bra tutorials på nätet om du söker där.

Kroppsscanning - för vila och återhämtning

Kroppsscanning är ett sätt för dig att bli mer medveten om vad som pågår i kroppen, i känslor och förnimmelser. Många beskriver att de sover djupare, även efter många års sömnproblem, efter en tids träning med kroppsscanning.

Kroppsscanning kan vara väldigt behagligt och därför somnar många av övningen. Det är inte meningen att du skall somna, men det är bara ett tecken att kroppen behöver vila.

Sömnproblemen i vårt land har fördubblats under tio år och fyrdubblats hos den yngsta gruppen som SCB mäter (16-25 -åringar). Det finns därför sannolikt många som kan ha glädje och nytta av kroppsscanning som ett komplement till och ibland kanske en ersättning för sömnmedel (som enbart är symtomlindrande).

Du kan använda kroppsscanning för:

  • Att somna och sova bättre
  • Få ett ökat lugn och bättre avslappning
  • att få mer energi och bättre återhämtning


Din kursledare


Dr Ola Schenström
Dr Ola Schenström

Läkare sen mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness.
Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.


Börja träna nu!