Kom ihåg att använda ditt friskvårdsbidrag 💥

Mindfulness och medveten närvaro

Mindfulness är läran om att vara medvetet närvarande. Hur du kommer bort från onödig stress, oro och lönlöst grubblande om det som har hänt och om det som kanske kommer att hända.

Du lär dig i denna e-kursen att vara alert och att fokusera på vad som händer i nuet. Du ökar din förmåga att uppleva, förstå och njuta av livet. I träningen lär du dig också att möta verkligheten som den är och se de val vi har.

Mindfulness är väl beprövat vid rehabilitering av t.ex. utbrändhet, sömnproblem och för att kunna hantera smärta. Genom att införliva mindfulness i ditt liv på ett naturligt sätt kan du också bättre ta tillvara det goda i livet.

Det är inte stress och tidspress som är problemet i vårt samhälle idag utan bristen på återhämtning. Med detta träningsprogram kan du på ca. 8 veckor få återhämtning och dessutom medvetet träna din hjärna.

Hur går träningen till?


Tanken är att träningen sker ca 10 minuter per gång, 6 dagar i veckan i 8 veckor, men du får sjävklart lägga upp det så som det passar dig bäst, det viktigaste är att den regelbundna träningen blir genomförd.

Som ett komplement till meditationerna får du även enkla vardagsövningar som kan hjälpa dig att vara mer närvarande i vardagen.

När du sedan är klar med alla stegen börjar du bara om på nytt igen. Antingen följer du samma struktur eller genomför de övningar som du behöver för just den dagen.

Vill du hellre träna 2 x 10 min per dag rekommenderar vi dig vår e-kurs: Mindfulness vid stress - 2x10 min/dag.

Börja träna nu


Börja träna redan idag och få 14 dagar gratis för att sedan betala antingen 50kr/månad eller 420kr/år (motsvarar 35kr/månad). Vill du istället kunna träna i flera år och enbart betala en gång kan du välja att betala 1200kr direkt, utan gratis provperiod.

Välj prenumeration nedan 👇🏻

Mindfulness ökar din förmåga att uppleva, förstå och njuta av livet

Regelbunden träning i mindfulness kan på lång sikt hjälpa dig att:

💆‍♀️ Minska din stress

💤 Sova bättre

🤯 Minska ångest och oro

🔍 Göra det lättare att fokusera

❤️‍🩹 Återhämta dig snabbare

⚖️ Bättre balansera egna behov mot andras

🫶 Minska negativa tankar

🌀 Bli mer flexibel

🆗 Kunna möta motgångar

Det skall inte vara på något särskilt sätt när vi tränar mindfulness. Det är som det är från gång till gång. Du skall inte prestera något, uppnå något eller förändra något när du gör övningarna. Se i stället vad du upptäcker.

E-kursen innehåller:

Stress- och Mindfulnesstest som du kan välja att genomföra innan och efter programmet.

Mindfulnessövningar: Andrum, Kroppsscanning, Andningsankare, Medvetna rörelser, Sittande meditation.

Vardagsövningar som hjälper dig att träna på ett förändrat förhållningssätt till hur du utför saker i din vardag. Dessa är bra för att omsätta det du lär dig i meditationerna till olika situationer i vardagen, de hjälper dig att se och att kunna fatta mer medvetna beslut.

Dokumentation för fördjupning där du kan läsa mer om vikten av att vara medvetet närvarande.

Live-meditation: Du blir exklusivt inbjuden till våra populära live-meditationer (online) en gång per månad med mig Ola Schenström.

Kom ihåg att alltid vara varsam och vänlig med dig själv, oavsett hur det går med träningen eller något annat i livet ♡

Din kursledare


Dr Ola Schenström är läkare sedan mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness. Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000 ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Prova en kroppscanning med Ola här 🎧 >>

Nöjda prenumeranter säger


”För mig är mindfulnessträningen – och då framförallt meditationen – svaret på mitt sökande efter “energipåfyllning” och ett fantastiskt redskap att med hälsan och välbefinnandet i behåll kunna fungera och delta i dagens ganska pressade samhälle.”


”Jag har länge varit upptagen med att konceptuellt förstå mindfulness, på bekostnad av praktiserandet. Nu känner jag tydligt hur all kunskap måste grundas i egna direkta erfarenheter av mindfulness.”


”Jag känner ett stort lugn efter många av övningarna och har aldrig känt mig så avspänd som när jag börjat träna mindfulness regelbundet.”

Är du senior?

Just nu får du som är Senior (65+ eller är pensionär av annat skäl) 30% rabatt på alla våra e-kurser. Det enda du behöver göra är att ange koden SENIOR30 i kassan*.

*Vid begäran behöver du kunna visa upp ett pensionsintyg.

Börja träna nu

Frågor och svar


När börjar och slutar e-kursen?

E-kursen finns tillgänglig under hela den period du betalar för och förnyas automatiskt tills dess att du väljer att avsluta den. Du bestämmer själv när du börjar och när du slutar din prenumeration. När du är klar med alla stegen i din e-kurs rekommenderar vi att du börjar om på nytt igen och antingen följer samma struktur eller väljer de övningar per dag som passar dig bäst. Tänk på att det är den regelbundna träningen som har störst effekt på din hjärna och din hälsa.

Hur använder jag mitt friskvårdsbidrag?

Du kan enkelt använda ditt friskvårdsbidrag hos oss. Du köper bara din prenumeration och skriver därefter ut och lämnar ditt kvitto direkt till arbetsgivaren, senast vid årsskiftet. Däremot, om din arbetsgivare samarbetar med Benify, Wellnet eller ePassi så går du via dem för att använda ditt friskvårdsbidrag.

Hur blir en övning markerad som "klar"?

Efter varje genomförd övning så rekommenderar vi dig att trycka på pilen längst upp till höger för att gå vidare till nästa övning. Då markeras automatiskt övningen som klar.

Vad händer om jag inte är nöjd med e-kursen?

Vi vill inte se dig missnöjd. Är det så att du av någon anledning vill återställa köpet, gäller följande: Returrätt 14 dagar. Pengarna tillbaka. Undantaget är köp till specifika föreläsningstillfällen/evenemang där dag, tid och plats är fastställd och tidsperioden för evenemanget är begränsad. För dessa köp gäller att bokningen/köpet är bindande och returrätten undantagen (2 kap. 11 § distansavtalslagen).

Hur avslutar jag min prenumeration?

Du avslutar själv din prenumeration, via länken i menyn.

Hur hittar jag dokument som hör till e-kursen?

Du hittar de dokument som hör till kursen under "Steg Introduktion" - "Modul Dokument". Du behöver scrolla ner så ligger alla dokumenten i följd som PDF:er längre ner på sidan. Tips: Skriv gärna ut dem innan du börjar för att underlätta din träning.

Hur gör jag om jag fortfarande har en fråga jag inte fått svar på?

Vi har sammanställt fler F&Q på vår hemsida här. Om du inte hittar svaret där heller kan du kontakta oss direkt så svarar vi så snart vi kan (vi har för tillfället begränsade resurser men gör så gott vi kan för att återkoppla så fort som möjligt).